Skip to main content

Seizoen Bennekom 1 eindigt in Delft

donderdag 06 juni 2024, 8.45
door Lisa Mooijman
Na 45 minuten voetballen in Delft zag het er ronduit goed uit voor de ploeg van trainer Camiel Jager. Maar in de verlenging gingen de Delftenaren er toch met de winst vandoor. Daar eindigt dus het seizoen voor Bennekom 1 en de hoop op promotie naar de Vierde Divisie.
vv Bennekom 1 tegen Wippolder Delft
© vv Bennekom

Bennekom ging met een 0 – 1 voorsprong de rust in en had eigenlijk meer afstand moeten nemen, maar was in ieder geval de bovenliggende partij. De rood-witten waren na een aftastende beginfase in de 24ste minuut op voorsprong gekomen toen David van Wijngaarden knap de 0 – 1 vanuit de rebound binnen werkte, nadat Marlon Versteeg Wippolder keeper de Jong voor onoverkomelijke problemen stelde met zijn kiezelharde stuiterschot van ruim 20 meter. Van Wijngaarden controleerde de rebound knap, waarna Bennekom zich in een comfortabele positie waande met de 0-1 voorsprong.

Bennekom voetbalde daarna vrijuit en kreeg kansen via bijvoorbeeld Roy de Graaf, maar verzuimde de trekker nogmaals over te halen. Aan de andere kant bleef ook Wippolder meedoen, met name de lengte voorin bleek voor de Delftenaren een wapen, waarbij vlak voor rust vanuit een voorzet vanaf links op de lat werk gekopt.

Na rust lieten de eerste minuten eenzelfde beeld zien met Bennekom dat vol vertrouwen voetbalde. Maar in de vijftigste minuut kwamen de gastheren van Wippolder vanuit welhaast het niets toch langszij. Een lange voorzet vanaf rechts werd op uiterst knappe wijze door de lange Rob Overvliet binnengekopt en maakte de score 1-1.

Trainer Jager wisselde daarop Marlon Versteeg voor Quincy Arends, waarna opnieuw Roy de Graaf een bal overschoot en Bennekom meerdere aanvallen maar juist voor het Wippolder doel zag vastlopen. Trainer Camiel Jager bracht daarna zelfs een driedubbele wissel in met Joel Beukhof, Jairo Soetowidjojo en Yassin Hazzat voor Rayan Boukatan, Maurice Kuppens en David van Wijngaarden, waarna Bennekom nog meer ging aandringen.

Wippolder kreeg aan de andere kant in de 75e minuut een dot van een kans toen iedereen een voorzet van links leek te missen, waarna in de 84ste minuut een penalty voor de gastheren uit Delft (na vermeend hands in een duel om de bal) de wedstrijd leek te beslissen. Keeper de Haan bleek echter zijn zenuwen beter in bedwang te hebben dan Berto de Vree, die zijn strafschop dan ook gestopt zag worden. Niet veel later floot scheidsrechter Krop af na ruim 90 minuten niet altijd goed, maar wel spannend voetbal en volgde de verlenging.

Treffer

Daarin bleek Wippolder aan het langste eind te trekken. Al na twee minuten was het van dichtbij Richard Kasius die de bal hoog in het dak van de Bennekom-goal ramde. Nog even was er twijfel of de treffer telde toen grensrechter Poelenjee met de vlag omhoog stond. Overleg met arbiter Krop was de Bennekommers echter niet gunstig gestemd, waarna de treffer alsnog geldig werd verklaard.

Bennekom liet het hoofd daarna beslist niet hangen en met Noah Roethof inmiddels ook in het veld na een jaar kruisband blessureleed werd er gejaagd op de gelijkmaker, die echter niet meer kwam. De nauwkeurigheid en de finesse verdween steeds meer uit het Bennekomspel terwijl de ruimtes steeds groter werden en Berto de Vree zijn gemiste penalty in de tweede verlenging wraakte en het Bennekomse lot definitief bezegelde. Daarmee werd het zelfs 3 – 1.

Voor Bennekom eindigt daarmee een seizoen dat zeer moeizaam startte, maar dat vanaf de winterstop tot een soort van happy end leidde. Met optimistisch voetbal, met een ploeg die er gezamenlijk voor ging, een trainer die overduidelijk een plan had, met veel jonge jongens en een mooi toetje dat nacompetitie heette. Helaas blijft Bennekom nu wel eersteklasser.

Ook de supporters waren daarbij een steun in de rug, waarbij er echter ook nagekaart zal worden. Er zullen zeker maatregelen volgen voor die paar meegereisden naar Delft, die zich bepaald Bennekom onwaardig gedroegen.