Skip to main content

DVO/Transus Bennekom Nederlands Kampioen op het veld

vrijdag 28 juni 2024, 15.21
door Lisa Mooijman
De Bennekomse korfballers van DVO/Transus gingen er zaterdag (22 juni) tijdens de Nationale Korfbaldag (NKD) op het veld in Driebergen vandoor met het Nederlands kampioenschap. De ploeg van coaches Richard van Vloten en Marc Verberkt versloeg het Delftse Fortuna. XON kon er niet bij zijn maar feliciteerde de winnaars later.
DVO/Transus Bennekom tegen Fortuna
© DVO/Transus Bennekom

Maar eerst het verslag van de wedstrijd zelf. Topschutters Gertjan Meerkerk en Menno van der Neut zorgden dat de Bennekommers met 13-20 wonnen. Het is voor DVO de eerste titel op het hoogste niveau. DVO speelde die dag de tweede finale van het seizoen. De eerste finalewedstrijd in de zaal verloren ze in april van tegenstander PKC/Vertom.

Zaterdag begon Fortuna met een lange eerste aanval, maar kon deze niet omzetten in een goal. DVO was daarin een stuk effectiever: Gertjan Meerkerk opende de score voor de Bennekommers. De groen-witten hadden het initiatief, Menno van der Neut scoorde drie keer in de beginfase en tilde de stand naar 2-5. Via de vrouwen deed Fortuna weer wat terug: Fabiënne van Erk en Fleur Hoek tekenden beiden voor een goal.

XON-verslaggever Freek Steenvoorden ging op bezoek bij DVO Transus waar ze alles vertelden over deze wedstrijd.

Irritaties

Ondertussen werden er in de korfzone over en weer stevige duels uitgevochten tussen Menno van der Neut en Daan Preuninger en Robbe de Wit en Merijn Mensink. Het resulteerde in irritaties tussen de spelers en de arbitrage, dat uiteindelijk uitmondde in een waarschuwing voor Preuninger. Ondertussen ging Meerkerk gewoon door met scoren, hij maakte er vijf in de eerste helft en nam daarmee een groot deel van de doelpunten voor zijn rekening. Bij een stand van 6-11 werd er gerust.

Direct na die rust sloot Fortuna aan met twee goals uit handen van Mensink. Bij DVO kwamen de goals eigenlijk maar van twee spelers: Meerkerk en Van der Neut. Langzaam zakte bij Fortuna zichtbaar de moed in de schoenen en namen de irritaties toe. Preuninger liep als gevolg daarvan tegen een gele kaart aan. Het tekende hoe Fortuna in de wedstrijd zat.

Ondertussen liep DVO stukje bij beetje weg van de Delftenaren, en toen ook de dames bij DVO mee gingen scoren, was een kleine vijf minuten voor tijd de wedstrijd bij 12-19 wel gespeeld. Caitlin Keller en Jeffrey van Huenen kregen nog speeltijd bij DVO, dat zich na een 13-20 overwinning Nederlands Kampioen mag noemen op het veld.