1 VALLEI

ZVV Ede wint van Scagha ’66 en ontloopt directe degradatie

zaterdag 04 mei 2024, 11.56
door Florence van der Molen
De zaalvoetballers van ZVV Ede hebben directe degradatie uit Eredivisie ontlopen. De ploeg versloeg Scagha ’66 na een spectaculaire tweede helft met 4-6. Daardoor is rechtstreeks degraderen niet meer mogelijk.
Kahan Özcan maakte een hattrick
© ZVV Ede

De Edenaren liepen in de eerste helft achter de feiten aan tegen de gasten uit Schagen. Die opponent was haarscherp in counters en stond op de helft met 3-0 voor.

Na rust vergrootten zij de voorsprong, maar was ZVV Ede maar liefst zes keer trefzeker. Kahan Ozcan maakte een hattrick. Ook Ilias Joubid, Yordi Orriëns en Ino Wolters vonden het net.

Nacompetitie

Toen het 4-4 stond, kreeg keeper keeper Alpay Yuzgec rood en moesten de Edenaren overleven met een man minder. Luciano van Ommeren incasseerde geen doelpunten meer.

Hoewel de Edenaren nu directe degradatie ontlopen, ontkomt de ploeg niet meer aan de nacompetitie. Volgende week komt concurrent ZVV BE ’79 op bezoek voor de laatste wedstrijd. De teams hebben evenveel punten. De winnaar wordt vijfde en speelt alleen de finale van de nacompetitie. Wie verliest, moet twee ronden eerder al tegen degradatie strijden.

Hekkensluiter ZVC Veenendaal ging 3-4 onderuit tegen ZVV Kroeven en is al gedegradeerd.