1 VALLEI

ZVV Ede opnieuw te sterk in derby voor ZVC Veenendaal

zaterdag 27 april 2024, 12.56
door Florence van der Molen
De zaalvoetballers van ZVV Ede hebben opnieuw de derby van ZVC Veenendaal gewonnen. In de Van der Knaaphal werd het 4-1. Het is een belangrijke stap in de strijd om handhaving voor de Edenaren. Met nog twee wedstrijden te gaan, is het voor de gasten uit Veenendaal te laat. Zij kunnen rechtstreekse degradatie niet meer ontlopen.
ZVV Ede was weer te sterk voor ZVC Veenendaal
© ZVV Ede

Dat ZVC Veenendaal degradeert, hoefde niet te betekenen dat de ploeg geen kans had tegen ZVV Ede. Dat was met name in de eerste helft goed zichtbaar.

ZVV Ede was de bovenliggende partij, maar verzilverde geen kansen. Ook ZVC kreeg kansen, die gestopt werden door doelman Alpay Yuzgec.

Tien-meter-trap

Pas halverwege de eerste helft viel het eerste doelpunt. Edenaar Jean Matitaputty schoot zijn ploeg op voorsprong. Achraf Benahmed benutte in de 36e minuut een tien-meter-trap: 2-0. De bezoekers lieten hun keeper meevoetballen, wat in de voorlaatste minuut in een tegendoelpunt resulteerde via Bilal Tmin.

In de laatste minuut namen de Veenendalers risico en kon Kahan Ozcan voor Ede tweemaal scoren.

Eerdere ontmoetingen dit seizoen eindigden in 1-5 (voor Ede) en 2-2.