1 VALLEI

ZVV Ede gokt en verliest in Volendam

maandag 22 april 2024, 16.18
door Arjan van Steen
In de tweede wedstrijd in drie dagen die ZVV Ede zondag 21 april speelde tegen RKAV Volendam is het de Edese zaalvoetballers niet gelukt om de broodnodige punten te pakken. Dit ondanks een in eerste instantie goed werkende gok om de keeper te vervangen voor een veldspeler. Door dit puntverlies verspeelde ZVV Ede de mogelijkheid tot directe handhaving in de eredivisie.
ZVV Ede tegen RKAV Volendam
© ZVV Ede

Ondanks een gelijk opgaande wedstrijd stonden de Edenearen in de rust toch met 1-0 achter. Dit werd vroeg in de tweede helft rechtgezet met de 1-1 van de voet van Mitchell Snetselaar. Halverwege het tweede deel van de wedstrijd kwamen de Edenaren weer op 2-1 achterstand.

In de laatste vijf speelminuten koos coach Anouar Tighadouini ervoor om de keeper te wisselen voor een extra veldspeler. Dit resulteerde in de gelijkmaker van Kahan Ozcan. Na dit doelpunt kozen de Edenaren ervoor om op deze manier door te spelen, een gok die verkeerd uitpakte en in de slotminuut een 3-2 nederlaag opleverde.

Met nog 3 wedstrijden te gaan zijn er nog drie scenario’s mogelijk voor ZVV Ede; plaats 5, 6 óf 7 in Poule B van de Eredivisie Futsal. Plek 7 zou directe degradatie betekenen. De ploegen die op plek 5 en 6 eindigen gaan de nacompetitie in, waarbij degene die op plek 5 zal eindigen pas instroomt in de finaleronde.