1 VALLEI

Zaalvoetballers ZVV Ede sterkste in derby tegen Veenendaal

zaterdag 17 februari 2024, 11.14
door Florence van der Molen
ZVV Ede won de streekderby van ZVC Veenendaal met ruime cijfers: 5-1. De zaalvoetballers zetten daarmee een belangrijke stap naar lijfsbehoud in de eredivisie.
ZVV Ede na de overwinning in de Valleiderby
© ZVV Ede

Bij de vorige ontmoeting werd het nog 2-2.

Ook vrijdag ging het even gelijk op, totdat de Edenaren op voorsprong kwamen door een eigen doelpunt van de Veenendaalse speler Bilal Hakkam. Mustapha Saudi noteerde de gelijkmaker, maar Jean Matitaputty zorgde ervoor dat Ede met een voorsprong de rust in ging.

In de tweede helft kregen beide ploegen kansen en trok ZVV Ede de wedstrijd uiteindelijk naar zich toe. Jean Matitaputty maakte zijn tweede doelpunt van de avond, waarna Veenendaal meer risico nam en keeper Robin Nieboer mee liet voetballen.

Leeg doel

Daardoor ontstond er ruimte en straften de Edenaren dat af met treffers van Kahan Ozcan en Sjaak Termaaten, die van afstand in raak schoten in het lege doel.

Door deze overwinning staat ZVV Ede derde in Poule B (degradatiepoule) van de eredivisie. Streekgenoot ZVC Veenendaal is hekkensluiter en dreigt te degraderen. De ploeg heeft zeven punten te weinig voor de nacompetitie.