1 VALLEI

Weer een domper voor zaalvoetballers ZVV Ede

zaterdag 02 maart 2024, 13.17
door Florence van der Molen
De zaalvoetballers van ZVV Ede zijn vrijdag opnieuw tegen een zeperd aangelopen. ZVV Ede ging onderuit tegen Scagha ’66 uit Schagen, een ploeg die lager op de ranglijst stond. Ondanks dat de eredivisionist een 0-2 achterstand goedmaakte en er nog meer in leek te zitten, werd Ede in de slotfase op pijnlijke wijze afgestraft: 2-4
Youssef Hadi aan de bal
© ZVV Ede Mediateam

De tegenstander kende een blikstemstart en stond al na acht seconden op voorsprong. Zo’n vijf minuten later werd de score verdubbeld. In dezelfde minuut deed Sjaak Termaaten iets terug: 1-2.

ZVV Ede kwam na rust beter uit de kleedkamer, wat in de gelijkmaker van Mitchell Snetselaar resulteerde. Zijn schot veranderde nog van richting.

Leeg doel

Het duel leek ondanks vele kansen aan beide zijden een gelijkspel te worden, maar vlak voor tijd ging keeper Alpay Yuzgec in de fout. Hij reageerde alert op een doorgestoten bal, maar kreeg die daarna niet bij een medespeler. De bal belandde bij Matz Mathot, die in een leeg doel binnen kon schieten.

Voor de laatste minuut werd de keeper gewisseld voor een extra veldspeler. Dat mocht niet meer baten, want Scagha-doelman Mats Keeper schoot vanuit zijn eigen doel raak in het lege doel aan de overkant.

Volgende week spelen de Edese zaalvoetballers tegen ZVV BE ’79, dat evenveel punten heeft.