Weergegevensbron: Veenendaal weer 7 dagen

Heren Polar Bears niet door naar de halve finales in de play-offs

maandag 13 mei 2024, 12.20
door Arjan van Steen
De waterpolo-heren van Polar Bears uit Ede zijn er niet in geslaagd om zich net als de dames vorige week te plaatsen voor de halve finales in de play-offs. In de drie kwart finale wedstrijden die afgelopen weekend gespeeld werden moesten zijn in GZC Donk de hun meerdere erkennen.
Logo Polar Bears
© Polar Bears

De eerste wedstrijd op vrijdag 10 mei in Gouda werd verloren met 19-11. Na de eerste periode werd er al tegen een 4-0 achterstand aangekeken, waardoor een overwinning al direct lastig werd. In de tweede en derde periode wisten de Edenaren nog wel enigszins in het spoor van GZC Donk te blijven en liep de stand via 9-4 op naar 14-9, maar in de vierde periode sloeg de ploeg uit Gouda definitief toe en werd de uitslag bepaald op 19-11.

In de thuiswedstrijd op zaterdag 11 mei wist Polar Bears met veel vechtlust een derde wedstrijd af te dwingen. Via de periodestanden 2-5, 8-8, 10-10 en 13-13 moest de wedstrijd beslist worden door middel van strafworpen. Hierin trokken de Edenaren na een misser van GZC Donk bij 21-21 aan het langste eind en wist Jens Wijgers met de 22-21 ervoor te zorgen dat er een beslissende wedstrijd nodig was.

Deze wedstrijd werd op zondag 12 mei gespeeld in Gouda. In de eerste helft van de wedstrijd ging het gelijk op, echter bij een 9-9 stand in de derde periode gaf GZC Donk extra gas en liep het uit naar 13-9. Uiteindelijk werd de eindstand bepaald bepaald op 16-11 , waarmee het seizoen voor de heren van Polar Bears er op zit.