1 VALLEI

DTS Ede bekert verder na matig duel

zondag 11 februari 2024, 16.11
door Lisa Mooijman
DTS Ede kwam donderdagavond ook de derde ronde van de knock-outfase van het bekertoernooi door. In Doetinchem werd de trotse koploper van de derde klasse VIOD met 1-2 verslagen.
DTS speelt uit tegen VIOD in Doetinschem
© Henry Zegers

Namens de Edenaren waren Thom Stunnenberg en Huib Siefkes trefzeker. Daarmee plaatst DTS Ede zich voor de volgende ronde. De mannen van DTS troffen donderdag nogmaals VIOD in het toernooi. Aan het vorige duel bewaren de Inschotenbewoners geen goede herinneringen: ze werden destijds namelijk uitgeschakeld.

De Edenaren gingen in Doetinchem voortvarend van start, want na 18 minuten spelen kwam het al op voorsprong. Met een aanval over drie schijven, over de linkerflank van het veld, werd Thom Stunnenberg in stelling gebracht. Die schoot de bal beheerst langs de keeper in de verre hoek binnen; 0-1.

In de 36ste minuut kwam er een mogelijkheid voor de thuisploeg, die vanuit een vrije trap bij de tweede paal net naast kopte. Niet veel later kregen de blauwwitten de kans om de score te verdubbelen. Slordig balverlies van de thuisploeg op het middenveld bood Thom Stunnenberg de gelegenheid om Bilal Tmim één op één voor de keeper te zetten. De snelle aanvaller stuitte echter op de doelman.

Op slag van rust was er weer een kans voor de blauw-witten. Een misser van de rechtsachter van VIOD bracht Thom Stunnenberg ineens vrij voor de doelman. Ook ditmaal was de goalie van VIOD de winnaar van het duel.

Na de thee zette de thuisploeg nog even aan, maar wist niet echt door te drukken. Er was weliswaar een mogelijkheid, maar het schot verdween naast het doel van Robin Franken.

Na de twee Edese wissels in de rust volgde al snel een derde. Youssef el Hammouchi viel namelijk uit met een blessure. In de vijftigste minuut was het Huib Siefkes die de score verdubbelde. Bilal Tmim passeerde zijn directe tegenstander en haalde de achterlijn van waar hij de bal terug legde op de vrijstaande Huib Siefkes; 0-2.

De wedstrijd leek beslecht, maar er leek steeds minder te lukken bij de Edenaren. Slordig balverlies leidde dan ook even later de tegentreffer in. Het was Mats van Engen die de bal in de verre hoek schoot; 1-2.

De thuisploeg leek daarna ineens het vertrouwen in een goed resultaat terug te krijgen en ging er nog eens vol voor. Enige flinke overtredingen volgden, die te vaak onbestraft bleven bij de leidsman.

VIOD speelde vervolgens de lange bal en het werd nog even lastig in de slotfase. Al kregen de Edenaren ook nog een kansje in de persoon van Frank Boers. Er werd echter niet meer gescoord en de volgende ronde was daarmee een feit.

DTS Ede bereikt daarmee de laatste zestien van het bekertoernooi en komt zo steeds dichter bij een toetje aan het eind van dit seizoen. Komend weekend is er geen competitieprogramma. De zaterdag daaropvolgend hervat DTS Ede de competitie met een thuiswedstrijd tegen CSV Apeldoorn.