1 VALLEI

DTS Ede 1 speelt gelijk bij ASV Dronten

maandag 22 april 2024, 12.27
door Arjan van Steen
Het eerste heren elftal van DTS Ede heeft afgelopen zaterdag gelijkgespeeld tegen directe concurrent ASV Dronten. Na een doelpuntloze eerste helft werd het uiteindelijk 1-1.
Opluchting bij de gelijkmaker
© DTS Ede) Foto: DTS Ede

De wedstrijd kwam moeizaam op gang, waardoor het lang wachten was op kansen voor beide ploegen, die er beide eigenlijk slechts één wisten te creëren voor de rust.

Ook de tweede helft was er lang een patstelling met niet veel echt gevaarlijke momenten. Pas in de 81e minuut viel het eerste doelpunt en kwam ASV Dronten via een kopbal uit een vrije trap op een 1-0 voorsprong. DTS wist na deze goal de thuisploeg alsnog onder druk te zetten en in de weinigen resterende tijd via een goal van Frank Boers toch nog een belangrijk punt mee naar huis te nemen.

Hierdoor behoudt DTS Ede de derde plek in de stand van de 1e klasse G met 36 punten. Met nog vier wedstrijden te gaan hebben de Edenaren een achterstand van 6 punten op koploper CSV Apeldoorn.