1 VALLEI

DTS Dames 1 verspeelt laatste kans op titel

maandag 22 april 2024, 11.34
door Arjan van Steen
De Dames 1 van DTS Ede hebben afgelopen zaterdag in de wedstrijd tegen hekkensluiter CVV Berkel hun laatste kans op de titel in de topklasse laten liggen. Het elftal kwam thuis niet verder dan een 2-2 gelijkstand. Pijnlijk, aangezien koploper Saestum onverwacht verloor, waardoor de achterstand teruggebracht had kunnen worden tot slechts één punt.
DTS Ede dringt aan voor het doel van CVV Berkel
© DTS Ede) Foto: DTS Ede

Ondanks dat DTS het betere spel vertoonde kwamen zij in de eerste helft tot twee keer toe op achterstand. Na 4 minuten tastte de keepster van DTS volledig mis bij een afstandsschot (0-1). In de 16e minuut kwam DTS via fraaie vrije trap van Daphne van Kruistum op 1-1. Hierna volgde vele kansen voor DTS die allemaal niet verzilverd werden, waarna CVV Berkel in de 30e minuut voor het eerst weer gevaarlijk werd en gelijk tot scoren kwam (1-2). Dit was ook de ruststand.

Ook in de tweede helft had DTS de wedstrijd in handen, ondanks het vertragende spel van CVV Berkel. Het duurde echter tot de 88e minuut voor ze eindelijk, via Hafida El Yebdri, de 2-2 op het scorebord wisten te zetten. Ook de 8 minuten blessuretijd bleken niet genoeg om de overwinning binnen te halen.

De DTS dames blijven nu steken op 39 punten uit 19 wedstrijden, 3 punten minder dan koploper Saestum dat nog twee wedstrijden te spelen heeft tegenover één voor DTS. Aangezien Saestum een beter doelsaldo met een verschil van 14 heeft, zit het kampioenschap er niet meer in.