Olympische waterpolovrouwen verliezen nipt van Spanje in halve finale

door Lisa Mooijman
De Olympische waterpolovrouwen onder leiding van de Edese bondscoach Evangelos Doudesis, verloren vanmiddag nipt van Spanje. De strijd moest worden beslist in een shoot-out, die Nederland op het laatste moment verloor.
Evangelos Doudesis
© Polar Bears

TeamNL speelt daardoor aanstaande zaterdag in de troostfinale om het brons. Wie de tegenstander is, wordt vanavond duidelijk aan het eind van de tweede halve finale.

Het was Spanje die in het eerste deel van de wedstrijd het sterkst was en de stand op 6 – 1 wist te krijgen. De Spaanse keeper wist in de eerste helft alle aanvallen te stoppen. In de tweede helft lukte dat het Spaanse team stukken minder goed, mede omdat de Nederlandse keeper veel ballen wist te stoppen en de verdediging sterker was. Ook aanvallend was TeamNL sterk en was er steeds snel bij om de Spanjaarden te stoppen.

Stond het Spaanse team aan het eind van de eerste helft voor met 10-5, waarbij het team zelfs in de laatste seconden zelfs nog een doelpunt wist te maken.

Drie doelpunten achter elkaar

In de tweede helft scoorden de Nederlanders meteen aan het begin drie doelpunten achter elkaar en kwam uiteindelijk uit op 9-10. Spanje wist uiteindelijk nog een goal te scoren. Simone van de Kraats krijgt een penatlty en miste die, om een paar seconden later de stand toch nog op 10-11 te brengen.

Aan het eind van de derde periode wist Nederland de stand voor naar 11-11 te krijgen. En halverwege de vierde en laatste periode maakte Nederland uiteindelijk de 12 – 11. Binnen de minuut maakte Spanje echter ook weer een doelpunt en scoorde zo dus de gelijkmaker. Met minder dan drie minuten te gaan scoorde Nederland uiteindelijk het dertiende doelpunt.

TeamNL wist in de laatste seconden van de vierde periode de score op 14 14 te houden, nadat het team twee goals vlak achter elkaar tegen kreeg van Spanje. En dus kwam het aan op shoot-outs. Nederland miste uiteindelijk het vierde doelpunt, waarna Spanje het vijfde goal raak schoot.

Nederland gaat zaterdag dus voor de troostfinale. Die vindt plaats op zaterdag 10 augustus.